Blog

Rakovina prsu je jednou z nejčastějších forem rakoviny u žen po celém světě. Každý rok je diagnostikováno více než 2 miliony případů rakoviny prsu a více než 600 000 žen umírá kvůli této nemoci. Včasná detekce rakoviny prsu je klíčová pro účinnou léčbu a záchranu životů. Pravidelné screeningové testy hrají důležitou roli při prevenci a včasné...

Rakovina prsu je nejčastější typ rakoviny u žen po celém světě.Věk je klíčovým faktorem pro vznik rakoviny prsu, ačkoli se může objevit u žen v jakémkoli věku.Přítomnost mutací genů BRCA1 a BRCA2 zvyšuje riziko vzniku rakoviny prsu a vaječníků.Pravidelné screeningové testy, jako je mammografie, mohou být klíčové pro včasnou detekci rakoviny...

Rakovina prsu u mužů je zřídka diskutovaným tématem, ale přesto může být pro muže velmi vážným problémem. Zatímco rakovina prsu je nejčastější formou rakoviny u žen, postihuje i muže - a to v poměrně malé míře.

Bolí rakovina prsu? Toto je častá otázka mezi lidmi, kteří se obávají rakoviny prsu. Odpověď na tuto otázku není jednoduchá, protože to závisí na mnoha faktorech.

Samovyšetření prsu je důležitou součástí prevence rakoviny prsu. Tento postup zahrnuje pravidelné kontroly prsou, které mohou pomoci odhalit jakékoli změny nebo nádory v rané fázi.

Vývoj rakoviny prsu se může lišit u jednotlivých pacientek a může být ovlivněn mnoha faktory, jako jsou genetika, věk, životní styl a další. Obecně se však rakovina prsu vyvíjí pomalu a může trvat několik let, než se projeví jako nádor.